2008 m. spalio 23 d.

Kauno "Žalgiris"

Dabartinė "Žalgirio" sudėtis smarkiai skiriasi nuo tos, kuri pradėjo 2008/2009 krepšinio sezono pasirengimo etapą, o ką jau kalbėti apie dabartinį "Žalgirio" lyginimą su pernykščiu "Žalgiriu".
Rodos, visos klubo nesėkmės prasidėjo sumažinus legionierių skaičių komandoje: praeitais metais jų buvo šešetas, o šiemet - dvejais mažiau. Kita vertus tai, matyt, ir įtakojo šio sezono didžiausią problemą - klubo artėjimą bankroto link. Galime tik spėlioti, kiek ši krizė turėjo įtakos M. Brown paskolinimui Tel Avivo "Maccabi" klubui ir R. Grigo pasitraukimą iš užimamo trenerio posto, bei kokio gylio Žalgirio finansinė krizė. Komandos mikroklimatui užgulusios problemos turėjo įtaką mažiausiai tuo, jog pilnavertės treniruotės nevyko, komanda yra nesusižaidusi iki galo.
Prieš sezono pradžią vykęs A. Gomelskio taurės turnyras žaliosios komandos fanus nuteikė pakiliai: nugalėti raudonarmiečiai pernai laimėję Eurolygą, o finale iškovota pergalė prieš Atėnų "Panathinaikos". Tačiau SEB BBL prezidento taurės finale nusileista "Lietuvos Ryto" ekipai. Poto nesėkmių virtinė ir nebenutrūko - komandoje stiprūs pasikeitimai: finansinės krizės iškilimas, amerikiečių protestai dėl neišmokėtų atlyginimų, generalinio direktoriaus atsistatydinimas, vyriausiojo trenerio pasitraukimas, M. Brown'o persikėlimas i "Maccabi", o kur dar nesėkmės SEB BBL lygoje - du pralaimėjimai - Barons ir Venspils ekipoms. O dar dabar galime prie viso šito pridėti ir pralaimėjimą Eurolygoje "Panathinaikos" klubui gan triuškinančiu rezultatu 78:51.
Taip siaubingai Žalgirio klubas per visą savo istoriją nėra startavęs. Atrodo, praeity liko šlovingi Žalgirio žygiai ir kažkada vyravęs nenugalimumo mitas bent jau LKL ir BBL lygose. Antra vertus, visi klubai išgyvena pakilimus ir nuosmukius.
Taigi, Žalgirio fanai, nepulkite i depresiją, stiprybės ir kantrybės jums ir toliau palaikant savo mylimą klubą, nors asmeniškai man labiau patinka Vilniaus "Lietuvos rytas". :))))))

Komentarų nėra: