2008 m. spalio 28 d.

Massa Vs. Hamilton

Jau šį sekmadienį paaiškės, kas iškovos Formulės-1 2008 metų čempionų titulą. Pagrindinė intriga išlieka. Kas taps čempionu: Felipe Massa ar Lewis Hamilton.
Kas geresnis: F. Massa, vis dar pretendentas į F-1 šių metų čempiono titulą, turintis pajėgų ir daugelio mylimą "raudonąjį baroną" - "Ferrari", ar jaunas, gerokai pasipūtęs ir velniškai talentingas - L.Hamilton?
Nemėgstantys Felipe teigia, jog būtent FIA (Tarptautinė Automobilių Federacija) daug prisidėjo padedant Ferrari ekipos lyderiui kraunantis taškus kovoje su pagrindiniu oponentu - Hamiltonu. F-1 sirgaliai, nejaučiantys ypatingų simpatijų McLaren ekipai ir jos talentui , prikiša chamišką Hamiltono elgesį lenktynėse (taranuojant varžovus juos lengvai išstumiant iš trasos ribų arba tiesiog įvažiuojant į juos prie išvažiavimo iš boksų) ir už jos ribų: savęs lygimu su F-1 legenda B.Senna, įžūliais pasisakymais kitų lenktynininkų sąskaita.
Šioje kovoje guodžiu abejas puses: Hamiltonas iki čempionato pabaigos turi 7 taškais daugiau už kitą įmanomą kandidatą - F.Massa (varžybų baigties variacijų galima būtų išvesti daugybę, tačiau didžioji dalis jų būtų palankesnės Hamiltonui; net jei Lewis baigtų varžybas už trasos ribų, Massa iškovotų titulą, tik jei finišuotų ne žemesnėje nei 2 vietoje). Paguodos strėlė prieš Hamiltoną - žinant praeitų metų fiasko dėl apmaudžios jo paties klaidos (viską lemiančiose lenktynėse netyčia nuspaudus neutralios pavaros įjungimo mygtuką lenktynėms jau vykstant) praktiškai padovanojus titulą K. Raikkonenui, Ferrari (galbūt ne tik) gerbėjai, iki pat paskutinių posūkių, tikėsis panašios Hamiltono klaidos (deja, aš irgi tikėsiuosi).
Taigi, įsirašom datą į savo kalendorių: 2008 metų lapkričio 2 diena, 18:55 TV6 eteryje mus pasitiks paskutinysis šių metų sezono GP etapas Brazilijoje.

Komentarų nėra: